Študije Liposomalnih Dopolnil | Liposomalni.si
573
page-template-default,page,page-id-573,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Študije

Liposomi za prehranska dopolnila so narejeni iz ekstrakta lecitina, bogatega s fosfolipidi.

 

Ko se zmešajo z vodo, fosfolipidi tvorijo mikroskopsko majne »mehurčke« z aktivno sestavino raztopljeno v vodi v notranjosti. Primera takih aktivnih snovi sta recimo vitamin C ali vitamin B12, za katera želimo, da bi se lažje in učinkoviteje absorbirala v telo.

 

Medtem ko vodotopne molekule lahko shranimo znotraj enkapsulirane vode, so lahko maščobotopne sestavine raztopljene v membrani liposoma in zato so liposomi idealno transportno sredstvo tako za vodotopne kot tudi za maščobotopne molekule.

 

Zaradi teh edinstvenih lastnosti, se liposome uporablja za formulacije zdravil, prehranskih dopolnil in kozmetičnih izdelkov.

LIPOSOMALNI VITAMIN C CURESUPPORT

 

V študiji v kateri so primerjali absorpcijo liposomalnega in ne liposomalnega vitamina C, so 24 posameznikov razdelili v 2 skupini. V prvi skupini so posamezniki uživali 5ml/1000mg liposomalnega vitamina C, v drugi pa 5ml/1000mg ne liposomalnega vitamina C.

 

Ugotovili so, da je imel po 3 urah liposomalni vitamin C 6,6 krat (660 %) boljšo absorpcijo, kot ne liposomalni vitamin C.

LIPOSOMALNI CUREIT CURESUPPORT

 

V študiji v kateri so primerjali absorpcijo liposomalnega Cureit kurkumina in ne liposomalnega kurkumina, so 24 posameznikov razdelili v 2 skupini. V prvi skupini so posamezniki uživali 500mg liposomalnega Cureit kurkumina, v drugi pa 500mg ne liposomalnega kurkumina.

 

Ugotovili so, da je imel po 5ih urah liposomalni Cureit kurkumin 16,73 krat (1673 %) boljšo absorpcijo, kot ne liposomalni kurkumin.